fredag 31. august 2012

Grønnkål

... eller curly kale, det høres så mye morsommere ut! Uansett elsker jeg denne krøllete, grønne grønnsaken, og er storfornøyd når det dukker opp i butikkene utpå sensommeren. En av favorittrettene med grønnkål her i huset er en siderett som er kjapp og enkel å lage, og som gir et lite kick av chili og hvitløk.


Grønnkål med chili og hvitløk
passelig mye til to voksne

1 pk grønnkål - 6-8 store blader, delt i passelige biter
1 rød chili, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
Olje til steking
1 ss hoisinsaus
1 ss teriyakisaus

Jada, her blander man sauser som sikkert ikke er ment å blandes, men godt blir det. Stek chili og hvitløk lett i olje, pass på at det ikke svir seg. Tilsett så grønnkålen litt etter litt og rør til den faller sammen. Når all grønnkålen er klar blandes sausene i. Sleng evt i en spiseskje soyasaus (vi bruker tamari, som jeg synes smaker mer/bedre enn "vanlig" soyasaus) i tillegg hvis du liker saltsmaken.


I dag ble grønnkålen inntatt sammen med "plain white rice" (tomt for brun basmati, gitt) og laksefilet fra Rema som fikk seg en runde i ovnen sammen med litt soyasaus og sweet chili sauce. 3-åringens fiskestykke unnslapp de skumle sausene, og hun fikk sukkererter i stedet for grønnkål, for denslags skumle saker vil hun ikke smake på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar